Everyday

Jakten på likes – en podcast om sociala medier

Idag är vi väldigt aktiva på sociala medier och många kan även leva på inkomster från att arbeta med olika plattformar. Dagens ungdomar föds in i denna typ av livsstil och har redan i unga åldrar Instagram, Snapchat och Facebook bland annat. Jag märker det när jag arbetar på skolan att redan i lågstadiet har barnen Instagram och Snapchat framförallt.

Vi var på en föreläsning via min arbetsplats där vi fick lyssna på Johanna från Lajks som pratade om vad som händer på de olika ställena på nätet och hur viktigt det är som pedagog samt förälder att intressera sig för vad som händer på nätet. Och eftersom Internet är en del av vardagen som används i skolan och på fritiden så krävs det att vi vuxna kan och intresserar oss för vad barn gör.

Prince Carl Philip and Princess Sofia are expecting a child.
Foto Kungahuset.se / Photo The Royal Court, Sweden

Nu har Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse gjort podcasten Jakten på likes. Denna podcast har jag lyssnat på och den riktar sig till föräldrar för att få mer kunskap om sociala medier. En mycket lärorik podcast som jag kan rekommendera andra föräldrar att lyssna på om man inte är så insatt i denna värld. Podcasten innehåller 10 avsnitt där Isa och Linnea går igenom bland annat Facebook, Instagram, Snapchat och föräldrarnas nätansvar. Vill du lyssna hittar du avsnitten här.

Är du som förälder aktiv och försöker hålla dig uppdaterad på vad barnen gör på nätet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s